RO
EN

CONTACT

 
 
01
Co

Companie

02
Sol

Soluţii

04
Bl

Blog

05
Ev

Evenimente

Cum utilizăm reţelele sociale în dezvoltarea angajaţilor?

Atunci când bugetele de training se ajustează, dacă ştim cum, primim un sprijin consistent de unde ne aşteptăm mai puţin – SOCIAL LEARNING.

 

Amploarea şi efectele fenomenului social media nu mai sunt de mult o noutate. Surprinzătoare este însă lipsa de proactivitate a multor organizaţii în preluarea şi valorificarea elementelor benefice ale instrumentelor social media, sub pretextul securităţii IT, confidenţialităţii şi protejării reputaţiei. Nu vom aborda aici beneficiile din punct de vedere al imaginii externe a organizaţiei, al interacţiunii cu clientul pentru crearea de noi produse sau al câştigării de noi clienţi, ci ne vom limita strict la a arăta câteva moduri concrete şi simple pe care procesul de formare şi dezvoltare a angajaţilor poate să le îmbrăţişeze chiar de azi şi cu rezultate vizibile de către toţi stakeholder-ii.

Ilustrăm mai jos doar exemple de instrumente tehnologice care nu necesită investiţii financiare pentru implementare, ci doar aplicarea unor politici interne de securitate IT şi de confidenţialitate.

 

Rezultatul aşteptat

Instrumentul

Moduri de valorificare în Learning

Angajaţi mai productivi

Blog

 

Învăţare de la alţii, reflecţie, diseminare de exemple, consolidarea cunoştinţelor personale, diseminare de cunoştinţe printr-o reţea informală, continuarea demersului de învăţare de către trainer după finalizarea sesiunii de training.

Google Docs

Învăţare colaborativă din proiecte de echipă în care documentele sunt co-create şi diseminate

LearningProTV's Channel

Demonstraţii practice reale sau simulate a unor operaţiuni, discursuri şi video motivaţionale etc.

Flexibilitate, eficienţă, calitate, agilitate pe piaţă

Cosmina Coman - Romania | LinkedIn

Întrebări şi răspunsuri pe subiecte foarte specifice, suport pentru continuarea învăţării după un training prin crearea unei comunităţi online a cursanţilor, crearea şi administrarea de sondaje legate de teme profesionale foarte concrete.

SlideShare

Diseminarea privată de documente pentru un grup care a finalizat un curs de orientare şi integrare în organizaţie, diseminare de prezentări de politici şi campanii de calitate şi CSR etc.

Inovaţie, identificarea de soluţii şi crearea de planuri de acţiune

Bubbl.us - brainstorm quick and easy

Brainstorming prin mindmapping colaborativ, co-creare de documente, dezvoltare profesională prin implicarea în proiecte

Yammer

Cunoaşterea nevoilor clienţilor prin crearea şi accesare de reţele cu partenerii şi clienţii, microblogging (gen Twitter) pentru învăţare just-in-time.

 

Există multe alte instrumente de acest gen, sperăm însă că v-am stârnit curiozitatea asupra aplicabilităţii acestor instrumente eficiente în dezvoltarea capitalului uman al organizaţiei dvs. Primul pas este să daţi click acum pe link-urile de mai sus şi să le exploraţi pe cele care nu le cunoaşteţi încă.

 

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre cum puteţi creşte gradul acceptanţă şi valorificare în organizaţia dvs. a acestor instrumente de social media, contactaţi-ne aici şi vom fi încântaţi să vă răspundem.


Copyright ©

2017

  LearningPro